Een woning die daglicht ademt

interieur ideeën, design trends
Samenwerking

Jos van Zijl

Opdracht

Totaalproject

Merken

BYOS | Modulnova | Rimadesio | Boley | Kelleners | Total Wellness

Locatie

's-Hertogenbosch

Villa in Den Bosch

Een locatie met vrij uitzicht op water is prachtig, maar nog mooier is het als licht en ruimte ongehinderd binnenstromen. Ook bij deze vrijstaande villa ligt de focus op het optimaal benutten van binnenkomend daglicht. Licht dat diep doordringt met lange zichtlijnen en transparantie en zo de ruimte tot in detail vormt.
Zelfs in het souterrain is dit goed gelukt. Opvallend hierbij is de keuze voor een open patio onder het maaiveld, waardoor daglicht vrijelijk binnentreedt in zowel de ondergrondse slaapkamer als de fitnessruimte. De beslotenheid van de patio verleent bovendien intimiteit aan het slaapvertrek zonder dat wordt ingeboet aan ruimtelijke beleving.

Deuren kunnen niet altijd worden weggelaten. Een bijzonder detail zijn dan ook de kenmerkende kamerhoge taatsdeuren. Deze worden door De Elementen toegepast omdat de wand er niet voor onderbroken hoeft te worden; de deur zelf is de wand.

Deze elegante oplossing draagt in hoge mate bij aan de ruimtelijkheid van het ontwerp. In dit ontwerp staan twee deuren in een lange zichtlijn, die binnenkomend licht uit tegengestelde richtingen verbindt. Een tweede zichtlijn, haaks op de eerste, verbindt eveneens licht uit tegengestelde richting. Deze lijn verbindt via de hal de keuken met de living. De taatsdeuren kunnen in geopende stand worden gefixeerd om de totale ruimte onbelemmerd te ervaren.

Alles draagt ertoe bij om de verschillende gebruiksruimtes als één geheel te kunnen ervaren, terwijl de afzonderlijke functies waar nodig toch voldoende van elkaar gescheiden zijn. Zo vertalen we bij De Elementen functies naar licht en ruimte; vormgeving die door wederzijdse doordringing op dit elementaire niveau in relatie staat tot de omgeving.

Wij komen graag in gesprek!

Vraag een adviesgesprek aan