Van binnen naar buiten

moderne keuken, keuken ontwerp, keuken ideeën
Opdracht

Totaalproject

Merken

Modulnova | BYOS | Piba Marmi | Total Wellness

Locatie

Maarssen

Een vloeiende overgang van binnen naar buiten

Het ruimtelijk ontwerp van de woonkeuken springt hier direct in het oog. Een magische hand heeft de muren doen verdwijnen. Een moment lijkt het interieur in de buitenlucht te staan, dan pas zie je dat er ramen zijn.

Dit effect werd gecreëerd door kozijn profielen waar mogelijk in vloer en plafond te integreren. Dragende wanden zijn zodanig in het ontwerp opgenomen dat alleen het meubilair zichtbaar is. Een cruciaal detail is de keukenwand, die doorzicht naar buiten biedt, waar normaal een achterwand is. Het kozijn van dit raam is onzichtbaar in het aanrechtblok verzonken. Daarmee is de verrassende overgang van binnen naar buiten compleet.

Deze woonkeuken benut van de flexibiliteit van het modulaire MODULNOVA systeem voor een soepele overgang van koken naar wonen. Andere plekken in dit huis laten de kenmerkende signatuur van De Elementen zien: een sanitair blok waarin tot in het kleinste kamertje daglicht kan binnenkomen; van het gebruik van vrijstaande wanden om het volume van de ruimte te behouden tot technisch geavanceerde detaillering van scharnieren en handgrepen.

De centrale trap is strak uitgevoerd in massief hout, een bewust contrast in met de witte wanden. Een trap biedt bij uitstek kansen om een creatief onderscheidend element toe te voegen. Niet voor niets steekt hij nét een trede uit buiten het vlak van de wand, als een knipoog. Voor de ontwerpers van De Elementen een gelegenheid om een uniek designelement te creëren.

Wij komen graag in gesprek!

Vraag een adviesgesprek aan