Licht en ruimte in een monumentale boerderij

luxe interieur, maatwerk, openhaard
Samenwerking

Jos van Zijl

Opdracht

Totaalproject

Merken

BYOS | Vola | Boley

Locatie

IJsselstein

Onze ervaring is dat juist de eigenheid van iedere situatie telkens weer leidt tot verrassende creativiteit, die onze ontwerpvisie tot uiting laat komen. Dat is in het bijzonder waar voor het interieur van een woonboerderij nabij de IJssel, bovendien een rijksmonument. De boerderij was deels al in gebruik als woonhuis maar tot nu toe werd alleen in het voorhuis gewoond. Bij de renovatie werd de deel bij het woonhuis getrokken. Het eindresultaat is een woonboerderij uit de zestiende eeuw met het comfort van deze tijd in een warm minimalistische stijl en met behoud van authentieke details.

Vernieuwing en functionaliteit met behoud van karakter

Het doet goed om vast te stellen dat de ingrijpende vernieuwingen het karakter van het gebouw niet hebben aangetast, integendeel.  Zo past de nieuwe bijkeuken, die uit functioneel oogmerk werd toegevoegd, bij het traditionele boerderij-gevoel. De verdiepte raamnissen aan de voorzijde, bedoeld om functionele details weg te werken in een strak uiterlijk, zorgen ook voor een gevoel van robuustheid en beschutting. Een typisch Jos van Zijl detail: in de toiletruimte op de begane grond wordt daglicht gecreëerd door een glaswand te plaatsen in plaats van een gestuukte muur. Voor de glaswand staat een vrijstaand massief wastafelelement van natuursteen.

Wij komen graag in gesprek!

Vraag een adviesgesprek aan